London Lions

 

London Lions är ett av lagen som spelar i British Basketball League, den högsta basketligan i Storbritannien. Som man kan gissa av lagets namn är det baserat i London, men det har trots det tidigare haft sin hemmastad i Hemel Hempstead, Watford och Milton Keynes. Laget flyttade till London inför säsongen 2012-2013. Det ägs för närvarande av Vince Macaulay, som också är lagets huvudtränare.1280px-Copper_Box,_4_August_2012

När laget började sin bana var det alltså baserat i staden Hemel Hempstead i Hertfordshire i östra England, och lagets ursprungliga namn var Hemel Hempstead Lakers. Namnet tog man från ett av de mest kända lagen i den amerikanska nationella basketligan, NBA, nämligen Los Angeles Lakers, och man adopterade till och med samma färger som det ursprungliga Lakers: lila och guld. Detta var år 1977. Laget gjorde två bra första säsonger, och hade redan vid slutet av säsong två säkrat sig en plats i den högsta divisionen. De fick också en stor sponsor, och fortsatte att göra bra ifrån sig under sina första säsonger i den högsta ligan. De kunde dock inte upprätthålla framgångarna framåt mitten av 1980-talet, och i slutet av detta årtionde valde man att lämna Hemel Hempstead och skapa ett nytt namn för sig själva. Det gjorde laget i Watford, där de blev kända som Hemel & Watford Royals år 1996. Detta gjorde dock ingen skillnad för hur laget presterade på plan, och redan två år senare flyttade laget igen, denna gång till Milton Keynes, och blev Milton Keynes Lions. Under perioden i Milton Keynes lyckades laget vända sin tur igen, och började prestera bättre och bättre. Det var under detta namn som laget vann sin enda trofé, en silverpokal i British Basketball League Trophy. Idag fortsätter klubben att kämpa i London, där de marknadsför sig med det faktum att de är den enda professionella basketklubben i London.

En basketspelare som föddes i London, men som numera bor och spelar basket i Förenade Arabemiraten, är Jasim Mohamed Abdalla. Han är en professionell basketspelare som förutom för sin klubb, Al-Wasl, också spelar för Förenade Arabemiratens landslag. Om du själv funderar på att flytta till Dubai eller en annan stad i Förenade Arabemiraten, kan du ta hjälp av Crown Relocations när det gäller alla praktiska detaljer.

 

Taggar: