Världens bästa basket-damer

 

Många spelare i Sveriges basketlandslag damer har stor internationell erfarenhet och flera spelar eller har spelat i utländska ligor. Att bli en idrottare på toppnivå kräver mycket arbete och engagemang. Sveriges basketdamer är vana vid att satsa hårt och fokuserat. Fokuset ligger nu på utveckling och på att ta de till nästa nivå med landslaget. För att nå dit har svenska basketbollförbundet bestämt sig för att satsa på en ny och erfaren tränare. Med denna stora satsning hoppas och tror man på stora framgångar för basketlandslaget damer. Potentialen finns definitivt i laget.

Internationell coach blir förbundskapten

Nu är det dags för det svenska damlandslaget i basket att utvecklas vidare. Därför har nu en ny förbundskapten för Sveriges damer utsetts. Han heter Francois Gomez och kommer i från Frankrike. Han är 56 år och har lång erfarenhet som tränare i den franska högsta ligan. Där har han bland annat utsetts till årets tränare 2008 och 2013. För tillfället är han franska lagets Tarbes tränare. Francisco Pinto kommer att fortsätta med sitt arbete med damlandslaget, men nu istället som assisterande coach. Han ser fram emot mera internationella erfarenheter. Svenska basketbollförbundet är mycket nöjda med denna lösning och hoppas på stora framgångar.

Tuffa sporter kräver bra tandvård

Sport av olika slag är oftast förknippat med hård ansträngning och hårda tag. Basket är inget undantag. Ofta är det tuffa dueller under korgen, där både armbågar och bollar kan hamna i ansiktet. Ibland kan det bli lite väl tufft och då gäller det att vara förberedd. Inom basketen behövs ingen skyddsutrusning, men ett tandskydd kan dock vara ett bra komplement och är att rekommendera. Trots detta kan det vara bra att ha en backup. En bra tandläkare Stockholm kan vara en bra investering om olyckan till exempel redan har inträffat. Där kan du få hjälp med eventuella tandskador eller problem.